Terug naar Nieuws

Vlaai, zweet en afzien in Zuid-Limburg

Gepubliceerd op:
Vlaai, zweet en afzien in Zuid-Limburg

Afgelopen weekend was de Topdivisie ploeg onder leiding van Daniëlle, sponsor Freddy Haak en gastrijder Thomas te vinden in Zuid-Limburg voor een stevig trainingsweekend op de mountainbike. Nog even genieten van de nazomer en lekker kort-kort fietsen, voordat we over een paar weken het ijs op gaan! Jessica schreef er een verslagje over. 

Welke wielrenner is nou niet in Limburg geweest? Ik in ieder geval vaak genoeg. De Cauberg, Keutenberg, de verschrikkelijke Eyserbosweg. Maar nog nooit reisde ik naar het zuidelijkste puntje van Nederland af met de mountainbike. Samen met ploeggenootje Janet navigeerde ik vrijdag naar Klein-Kuttingen, in het Geuldal. Het zou een pittig weekend worden, was ons van tevoren al beloofd. 

Ons allereerste ritje werd meteen één groot avontuur! We deden de Gulpen route en ineens zag ik de provincie ineens vanuit een heel ander perspectief. Steile klimmetjes over grote keien en slingerpaadjes, afdalingen langs groene velden. Mooie bossen. En een avontuurlijke terugreis met klimmen over boomstammen en verdwaald raken tussen de grenspalen. Thuis wachtte ons een weeshuizenpan met macaroni en 's avonds kwam ook Anne aan. 

Op zaterdag en zondag kregen we twee trainingen voor de kiezen, 's ochtends en 's middags. Freddy had zich voorgenomen om ons eens goed tot het uiterste te pushen. En dat lukte aardig! Zaterdagochtend stevige intervallen in het Vijlenerbos, waarbij we achter ons 'hup, hup hup! BAM!' hoorden en zo hard mogelijk omhoog rosten. Het zonnetje scheen en het zweet sijpelde in stroompjes langs mijn armen naar beneden. 's Middags een duurrit over MTB Margraten. Zondagochtend opwarmen met MTB route Mechelen. En op zondagmiddag stond de Grande Finale op het programma: de klim bij de Gulpenerberg vanuit Partij, waarbij je slingerend en stoempend met zo'n 6 tot 8 kilometer per uur naar boven gaat. En dat zes keer, als koers! Met alle vorige ritjes in de benen werd het een training waar we onszelf even goed binnenstebuiten konden keren. Daarna reden we samen met Daniëlle en Freddy terug door de bossen naar het huisje. Wat is het toch mooi in het bos. Alhoewel ik daar op dat moment wat minder van zag dan normaal ;) 

Maandag sloten we af met een mooi ritje over de MTB route van Sint Geertruid, met prachtige uitzichten. Met een laatste vlaaipunt achter de kiezen reden we weer naar huis, naar de saaie vlakke wegen van Noord-Nederland. 

De routes waren prachtig, een stuk minder technisch dan ik had verwacht van tevoren. Met af en toe een flink steil klimmetje afgewisseld met mooie afdalingen, waar daredevil Janet vooruit reed en de lijnen uitzette voor de rest. Met zonovergoten weer was het, tussen het afzien door, net vakantie! Heerlijk. Naast het mountainbiken genoot ik van de goede sfeer in onze ploeg, er werd veel gelachen en we konden elkaar goed uitdagen. Ik kan niet wachten om met deze meiden te gaan knallen in de winter! 

Bekijk een video van het weekend op Instagram 

Bekijk ook

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…
 
Janet 18e na sloopkoers in Groningen

Janet 18e na sloopkoers in Groningen

Zaterdag reden we de laatste wedstrijd voor het Zweden avontuur. In het hoge noorden werd het een sloopkoers met hoog tempo. Ook belofterijdster Muriël mocht meedoen.