Terug naar Nieuws

Vallen en opstaan in Thialf

Gepubliceerd op:
Vallen en opstaan in Thialf

Zaterdag reden we de derde marathon cup van het seizoen. Strijdtoneel was dit keer het snelle ijs van Thialf Heerenveen. Zowel de topdivisie als beloften kwamen in actie. 

Topdivisie

Het ijs van Thialf staat vaak garant voor snelle koersen en dit keer was geen uitzondering. Ook stonden er veel langebaners aan de start. De koers begon meteen onrustig, met een valpartij voor Sandra en Jade. Ze konden allebei snel weer terugkeren in het peloton. Na een tamme start begonnen de aanvallen zich op te volgen en zaten we omstebeurt mee met uitlooppogingen. Jessica was nog steeds niet helemaal fit na ziekte en moest de wedstrijd staken. Na wat uitlooppogingen zat Jade in een kansrijke kopgroep waar veel ploegen in vertegenwoordigd waren. Deze werd helaas weer teruggepakt. Ondertussen waren er drie rijdsters van team Zaanlander ontsnapt en reden onbedreigd naar de overwinning. In de pelotonsprint daarachter eindigden Jade, Janet en Sandra op plek 16, 17 en 24.

Beloften (door Isa Merkuur)

Ook de beloften dames mochten weer aan de start staan tijdens de Marathon Cup 3 Thialf. Dit was voor de rijders meteen hun tweede marathon van het seizoen. Voor de beloften dames was het voorafgaand aan de wedstrijd al zeker dat er in Thialf snel geschaatst zal worden. De verwachting was dat het een aanvallende koers zou worden en dat het wegkomen erg moeilijk zal gaan, want in Thialf kan je heerlijk glijden… Daar hebben Muriël en Isa helaas op een andere manier gebruik van gemaakt. Muriël viel met nog 10 ronden op het bord en ook Isa kwam hard ten val met nog 2 ronden te gaan.

Als wij terugkijken naar de koers in Heerenveen, de thuisbaan van Anneke, kunnen wij toch tevreden zijn. Voorafgaand met de ploegleider is er afgesproken om lekker te gaan rijden en als team elkaar helpen. Er kwamen van ons team meerdere aanvallen die allemaal teruggepakt werden door het peloton. Vanaf het begin lieten wij ons duidelijk zien voorin de wedstrijd. Een aanval van Muriël daarna volgde al snel een aanval van Isa, deze aanvallen waren meteen al in het begin van de wedstrijd waardoor ze snel werden terug gepakt. Ook Lynn ontsnapte met twee andere rijdsters van het peloton en kwam met een goede aanval. Er kwam een aardig gat en het peloton hield de benen stil, maar ook dit gat werd snel dicht gereden door het peloton. Deze aanval koste Lynn erg veel kracht en ze moest hierdoor de koers verlaten. Snel hierna kwam er een nieuwe aanval hierbij zat Anneke en ze reed mooi met 3 andere rijdster weg van het peloton, ook deze werd terug gepakt.

Isa probeerde nog een poging om bij de kopgroep te komen in ronde 12, maar de kopgroep hield al snel de benen stil. Het kwam dus uit op een sprint, nog een aanval van het team Van Ramshorst Renault, maar die werd in de laatste 100 meter teruggepakt. Anneke die als enige nog over was van ons team zat in de sprint, het tempo ging al harder en harder. Anneke eindigde op plek 30, Isa plek 45 met val. 

 

uitslagen

Sjoerd Huisman bokaal in Hoorn

Sjoerd Huisman bokaal in Hoorn

Zaterdag streden de beloften en topdivisierijdsters om de Sjoerd Huismanbokaal, de wedstrijd ter ere van de te jong overleden West-Friese marathonschaatser. 
 
Aanvallen in Haarlem

Aanvallen in Haarlem

Zaterdag reisden we af naar Haarlem voor de vijfde marathoncupwedstrijd. Het wedstrijdplan: aanvallen!