Terug naar Nieuws

Trachitol Trophy van de beloften, door Anneke Dijkstra

Gepubliceerd op:
Trachitol Trophy van de beloften, door Anneke Dijkstra

Ook de beloften reden afgelopen week de Trachitol Trophy, nadat het even onzeker was of het wel door kon gaan. Er werd gekoerst in Den Haag en Alkmaar. Hoe de rijdsters van Haak het eraf brachten lees je hier! 

Etappe 1: Den Haag (50 ronden)

Vrijdag in Den Haag begon de Trachitol Trophy voor de beloften dames. In tegenstelling tot andere wedstrijden, werden wij zonder opdracht op pad gestuurd. Het enige dat we meekregen was om voorin te zitten vlak voor de twee tussensprints en elkaar opzoeken. Vooral dat laatste, elkaar opzoeken en communiceren ging in de eerdere marathons nog wat moeizaam.

Een zware koers over 50 rondjes werd verreden, maar helaas kwam Lynn al vroeg ten val en lukte het haar niet terug in het peloton te komen. Kimberly en ik (Anneke) konden elkaar goed vinden en het was een mooie wedstrijd om naar te kijken, aldus ploegleider Gerben. In de finale lag het tempo helaas iets te hoog en waren we beide iets te ver achterin het peloton, Kimberley eindigde als 26ste en ik al 35ste.

 

Etappe 2: Alkmaar (70 ronden)

Zondag 5 december mochten wij alweer de finale van de Trachitol Trophy rijden. Omdat het zonder opdracht in Den Haag niet erg goed ging, kregen wij voorafgaand aan deze marathon wel duidelijke taken mee. Er werden koppels gemaakt en het plan was na de tussensprints weg te rijden. Ook deze marathon ging hard, er werd veel aangevallen en gekoerst. Helaas lukte het ons niet om weg te rijden na de tussensprints, er ontstond een andere kopgroep en het peloton heeft hard gereden om deze weer terug te pakken.

De communicatie tussen Kimberly, Lynn en mij verliep goed, we hebben elkaar er vaak tussen gelaten en mee proberen te nemen naar voren in het peloton. Uiteindelijk gingen er drie dames rond, waardoor wij de bel op 6 ronden voor de finish kregen. Kimberly wist haar plek voorin het peloton te behouden en werd hiermee 10e (!), haar en onze eerst top tien klassering! Lynn finishte als 26ste en ik als 28ste. Al met al kijken wij terug op een leerzaam weekend, waarin we als team stappen hebben gezet, op naar de volgende marathon!

uitslag

 

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…