Terug naar Nieuws

Terug op kunstijs in Eindhoven

Gepubliceerd op:
Terug op kunstijs in Eindhoven

Na de prachtige natuurijsweek reden we zaterdag weer op het Eindhovense kunstijs voor de dertiende marathon cup. Zowel de beloften als de topdivisie rijdsters kwamen in actie.

Topdivisie 

Er stonden veel snelle (langebaan)schaatssters aan de start, dus voor ons de opdracht om te proberen een massasprint te ontlopen. Op het zachte ijs van Eindhoven werden verschillende ijzers botgereden. Het tempo werd hooggehouden, en verschillende kopgroepjes trokken ten aanval. Jade had helaas erg last van haar rugblessure en kon niet meerijden zoals ze zou willen rijden, al ging ze alsnog een paar keer mooi in de aanval. Ondertussen probeerden Janet, Jessica en Sandra het ook op verschillende momenten. Jessica vertrok nog even solo vanuit een kopgroepje en kreeg 100 meter, maar werd na een paar rondes weer ingerekend. Ook aanvallen diep in de finale redden het niet. Jessica probeerde het nog een paar keer totdat het kaarsje uitging. Vlak voor het einde ging Sandra helaas onderuit. In de massasprint die volgde eindigde Janet als 12e en Jade als 17e.

Op naar Groningen! 

 

Beloften

In Eindhoven vond de eerste kunstijs Marathon Cup 13 na de natuurijs wedstrijden plaats. Anneke, Isa en Muriël deden mee en waren enthousiast. De marathon begon meteen met veel aanvallen en actie. Muriël zat in de eerste kopgroep en voelde zich sterk. Isa reed goed mee in het peloton en probeerde zich voorin te positioneren. Anneke deed ook haar best om aan te vallen en probeerde weg te rijden bij het peloton. Helaas lukte het niet om een beslissende voorsprong te pakken en kwam er uiteindelijk een massasprint voor de zesde plek. We konden niet mee sprinten voor een top 10 positie. Toch zijn we redelijk tevreden met de progressie en kijken we uit naar de allerlaatste marathon van het seizoen in Leeuwarden. We hebben nog een paar weken om te trainen en ons voor te bereiden, en zijn we vastbesloten om daar nog een sterkere race neer te zetten.

 

Uitslag

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…