Terug naar Nieuws

Slagveld en twee keer top-10 op het NK

Gepubliceerd op:
Slagveld en twee keer top-10 op het NK

Op 1 januari reden we traditioneel het NK marathon. Dit keer op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Belofterijdster Isa mocht het NK voor neo-senioren rijden. En Anneke en Muriël startten bij de Topdivisie. De hoge temperaturen en de harde koers zorgden voor een gigantisch slagveld.  

NK Neo-senioren
Isa tijdens het NK Neo's Isa betreedde als eerste de ijsarena. In een levendige koers met veel ontsnappingspogingen kwam uiteindelijk Britt van Wees (Team van Ramshorst) met twee ronden voorsprong solo over de streep. Isa eindigde in een uitgedund peloton op een 26e plek. 

NK senioren

Met zes vrouwen sterk vertrokken we voor 100 ronden koers. Het ijs besloeg al snel en was stroef. De eerste ronden verliepen afwachtend. Sandra stak daar een stokje voor en trok als eerste ten strijde. Ze kreeg Ineke Dedden mee maar werden na een paar ronden weer ingerekend. De koers was begonnen! Ook Janet trok ten strijde en kreeg in haar eentje een halve baan voorsprong. Rondenlang reed ze vooruit, tot ze werd ingerekend. Ondertussen was Anneke gevallen én weer teruggekeerd in het peloton. Ze moest helaas de inspanning later bekopen en het peloton laten gaan. Halverwege de wedstrijd vertrok een kopgroep van 9 rijdsters met Janet daarin vertegenwoordigd. Ze zagen het peloton zelfs in de rug! Irene Schouten zat er niet bij. Samen met haar ploeggenoten moesten ze aan de bak om het grote gat te dichten. Het tempo lag moordend hoog en het peloton dunde uit tot niet meer dan 15 rijdsters. Muriël, Jessica en Sandra moesten de koers verlaten. De kopgroep werd ingerekend en de wedstrijd werd vervolgd met nog maar 23 rijdsters in koers. Er waren nog een paar ontsnappingen, maar uiteindelijk stevenden Jade en Janet in een 'massasprint' naar de streep. Ze eindigden na een loodzware aanvallende koers op een mooie 9e en 10e plek. Een mooi begin van het nieuwe jaar! 


Janet pakt 200 meter voorsprong op het peloton

Sandra in de aanval

Bekijk ook ons videoverslag op Instagram

Uitslag

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…