Terug naar Nieuws

Op een haar na een rondje in Den Haag

Gepubliceerd op:
Op een haar na een rondje in Den Haag

Zaterdag reden de beloften en topdivisie dames allebei in Den Haag. De beloften trapten de avond af, en hoe... 

Beloften

Afgelopen weekend stond alweer de derde marathon wedstrijd voor de deur. Na het snelle ijs in Thialf was het tijd voor de Uithof in Den Haag. Na de bespreking voor de wedstrijd was een ding duidelijk: de koers hard maken en voorin zitten. Dus zo gezegd, zo gedaan. Vaak aanvallen en meezitten bij kopgroepjes. Muriël had een goed getimede aanval, waarbij ze direct 300 m te pakken had. De rest van de ploeg heeft geholpen om het (hectisch) peloton te controleren.

Helaas was het voor Muriël net iets te lang en kwam ze na 15 ronden weer in het peloton terecht, met behulp van Lynn. Ze heeft wel de premie sprint binnen gehaald, als troostprijs. De wedstrijd eindigende in een massasprint om de 2e plek met nog een aanvalsplan van de ploeg. Deze wedstrijd heeft een hoop zelfvertrouwen aan de ploeg gegeven dat we in staat zijn de koers te bepalen en hard te maken. Dus al met al een wedstrijd waar een hoop is geleerd en iedereen is blijven staan!

Topdivisie 

Onze opdracht was duidelijk: scherper zijn op de tweede aanvallen, goed elkaar afwisselen en met elkaar communiceren. Meteen vanaf het begin zaten we lekker actief in de koers en mee in de aanvallen. Jade had haar powerbenen er weer onder geschroefd en viel veelvuldig aan. Ook de andere meiden schoven een stuk beter mee. Sandra was lekker actief en bleef maar meespringen. Helaas bleef er geen kopgroep weg en eindigde de wedstrijd in een massasprint. Eentje met veel pech. Janet viel met nog 15 ronden te gaan. Jessica besloot op haar te wachten, maar dat bleek de verkeerde beslissing. Sandra en Jade bleven over in de jungle waar met armen en benen werd gestreden. Uiteindelijk viel Jade ook in de laatste ronde. Sandra knokte zich uiteindelijk na een actieve koers naar een 11e plek. 

uitslag

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…