Terug naar Nieuws

Met 3 man sterk in Groningen

Gepubliceerd op:
Met 3 man sterk in Groningen

De één na laatste kunstijswedstrijd van dit jaar werd verreden in Groningen. Een thuiswedstrijd voor de ploeg! Jammer genoeg kon Janet deze wedstrijd zelf niet haar witte pak verdedigen dus was het aan de rest om de concurrentie het zo lastig mogelijk te maken.
Waar onze ploeg vaak dit seizoen voor de aanval koos was het tijdens deze wedstrijd vooral focus op bepaalde rijders en ze achterna blijven schaatsen. Profiteren kun je leren zoals vele zeggen en dat bleek. 

Voor Muriël was er dezelfde duidelijk taak. Ontspannen achter dezelfde rijdster proberen te rijden voor zoveel mogelijk rondjes. Hiermee leer je goed door een peloton heen bewegen zonder zelf te veel kracht te leveren.
De rollen die Jessica en Anne deze wedstrijd opgelegd kregen, voelde naar hun zeggen nog wat onwennig aan maar wel enorm leerzaam. Ze konden goed overzicht houden van de koers en enigszins energie sparen voor momenten wanneer ze nodig waren. Helaas konden ze met een mooie sprint aan het einde niet genoeg punten weg sprokkelen van de concurrentie voor het witte pak. Jessica eindigde als negende en Anne als negentiende. Erg frustrerend achteraf voor de ploeg maar iedereen heeft hun best gedaan. Op naar de laatste kunstijsmarathon waar we hogelijk het witte pak weer mogen veroveren.

Uitslag

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…