Terug naar Nieuws

Kopgroep in Enschede

Gepubliceerd op:
Kopgroep in Enschede

Zaterdag reisden we naar het oosten voor de tweede marathoncup. Dit keer kwamen alleen de Topdivisie vrouwen in actie. 

De opdracht van ploegleider Mark was duidelijk: scherper rijden, meer van voren en omstebeurt mee in de aanvallen. Op het harde ijs van Enschede werd een aanvallende koers gereden. Scheuren in het ijs zorgden voor de eerste slachtoffers en het tempo lag constant hoog. We zaten iedere keer netjes mee. 

Uiteindelijk ging er een grote groep van 15 rijdsters rond. Jade zat er voor team OCRE-Haak bij. In de finale, die werd geregeerd door team Zaanlander, deed ze nog een dappere aanvalspoging. Het werd een sprint, waar ze na haar aanval naar een mooie 8e plaats sprintte. Janet en Sandra streden in het peloton voor de laatste punten. Janet eindigde als 26e en Sandra als 29e. Jessica moest eerder de wedstrijd staken, ze was nog niet genoeg hersteld van een virusje. 

Aankomende zaterdag rijden we op het snelle ijs van Thialf Heerenveen. Dan komen de beloften ook weer in actie. Zien we je dan?

Uitslag

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…