Terug naar Nieuws

In de aanval in Hoorn, door Janet

Gepubliceerd op:
In de aanval in Hoorn, door Janet

Foto: Hidde Muije / @Instaschaats

Een nieuwe week betekent weer een nieuwe wedstrijd. Dit keer reisden we af naar ijsbaan de Westfries in Hoorn. Dit keer een thuiswedstrijd voor Janet en een beetje voor Anne en Jessica, zij trainen wekelijks in Hoorn. Ook dit keer moesten we de support van de fans langs de kant missen, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Waar andere wedstrijden gelijk vanaf het startschot de beuk erin ging, kwam de wedstrijd in Hoorn wat rustiger op gang. Wel was team Ocre-Haak gelijk goed in beeld, want bij het ontbreken van de leiderspakken was het onze Anne die de loze ronde op kop mocht doen! Na 9 rondjes kwam pas de eerste beetje serieuze aanval waarop Muriël scherp reageerde en Jessica het afstoppen op kop op zich nam. Voor deze groep was het nog te vroeg in de wedstrijd en werd het gat weer dichtgereden. Het peloton was even bij elkaar toen er alweer gebeld werd voor de drie-rondeklassement. Dit betekent dat er drie rondes achter elkaar punten voor de eerste 3 over de streep te verdienen zijn. Jessica was alert hierop en werd uiteindelijk derde in het drie-rondeklassement. Tegelijkertijd ontstond er een kopgroep met Jessica daarbij. De samenwerking in de kopgroep was in het begin optimaal om een flink gat te slaan, maar langzamerhand ontstonden er wat scheurtjes in de samenwerking. Uiteindelijk valt de kopgroep uit elkaar en zit Jessica aan de verkeerde kant. Er blijft een groep over van twee rijdsters, die uiteindelijk een rondje voorsprong pakken. Maar voordat deze twee dat rondje pakken, gaat Janet het samen met twee anderen nog proberen. Anne werd helaas meegetrokken in een valpartij, maar heeft er nog wel alles aan gedaan om Janet te helpen aan een goede voorsprong op het peloton. Helaas wordt dat groepje met nog zes rondjes te gaan voordat de bel klinkt voor het peloton weer terug gehaald. Jessica zocht Janet snel op, waardoor Janet een beetje kon herstellen en nog naar een dertiende plek kon sprinten.

We komen steeds een beetje dichterbij, maar het geluk moet nog even een keer onze kant opvallen. Vol goede moed gaan we volgende week naar Tilburg.

Beloften, door Kimberly 

Afgelopen zaterdag stond alweer de derde beloftenwedstrijd op de planning. Dit keer was de wedstrijd in Hoorn.

Vooraf aan de wedstrijd hadden we een voorbespreking waarin we onze doelen bespraken en het plan voor de wedstrijd. Het doel was om voorin te blijven en eventueel mee te zitten met een ontsnapping. Helaas verliep het begin van de wedstrijd meteen anders. Na al ongeveer 10 rondjes was er een valpartij waar Lynn en ik bij zaten. Vanaf dat moment was het doel om weer terug te komen bij het peloton. Gelukkig was er een groepje dat viel en konden we samen terug rijden. Helaas had Lynn net niet de aansluiting met het groepje. Het was een wat hectische wedstrijd met een groot peloton van ongeveer 80 rijders. Veel tempowisselingen en het was een uitdaging om voorin te blijven met zo'n groot peloton. Toch lukt het steeds beter om voorin mee te doen. We hebben ons dit keer al meer laten zien en af en toe konden wel elkaar vinden tijdens de wedstrijd. Beide zijn we gefinisht in het peloton, Anneke op een 40e plaats en ik op de 21e plek.
Op naar de volgende wedstrijd, de driedaagse. We zijn zeer gemotiveerd om weer aan de start te staan!

Uitslag

 

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…