Terug naar Nieuws

Een weekend hengsten met Haak op de Veluwe: verslag van een zomers trainingskamp

Gepubliceerd op:
Een weekend hengsten met Haak op de Veluwe: verslag van een zomers trainingskamp

Door Jessica Merkens

Al weken werden we door sponsor Freddy Haak bang gemaakt voor het Haak trainingsweekend in juli. Een 100 kilometer lange mountainbikerit over de Veluwe, en hij zou ons niet gaan sparen. De dag ervoor hadden MuriëlDaniëlle en ik alvast losgefietst met de Grinta business groep in het mooie Giethoorn. 

Met gevulde bidons, ingesmeerde kuiten en knikkende knieën stonden we dus zaterdag klaar voor het spektakel op de parkeerplaats van het Fletcher Hotel in Beekbergen. Om ons nog extra angst in te boezemen had Freddy een special guest meegenomen: veldrijder Gosse van der Meer, net vers terug van een TransAlp MTB avontuur met Niki Terpstra. Goed. Terug konden we inmiddels toch al niet meer, dus gingen AnneMuriëlJanetDaniëlle en ik met de heren op pad.

Het eerste uur was even inkomen, het zweet moest even doorbreken. Maar toen we eenmaal de smaak te pakken hadden volgde een prachtige rit over de Veluwe! Door het droge weer (hier wel) waren veel paden bedekt met mul zand. ‘Je moet er gewoon doorheen hengsten!’, kreeg ik te horen van Freddy. Nou, dat liet ik me geen twee keer zeggen, en zo banjerden we dwars door de Veluwse zandbak. Weer een nieuwe skill (en nieuw woord) geleerd! Onze bos hinde Anne was helemaal in haar element op de mountainbike en peddelde breed lachend de hele dag vooruit. Onder de bomen was het heerlijk koel.

Langzaam slingerden we ons een weg naar pitstop 1: Radio Kootwijk. In de stralende zomerzon even poseren voor een groepsfoto, en weer door. Met wat zoete broodjes, koffie en sterke verhalen in onze maag konden we het laatste ‘stukje’ naar huis volbrengen. Rondom de Posbank lagen een paar prachtige singletrack routes, waar we overheen konden zoeven. 

Uiteindelijk kwamen we na 4 uur 45 en 102 kilometer weer aan in Beekbergen, gezandstraald, moe en voldaan. Een prachtige dag! Nog net op tijd om de ontknoping van de tijdrit in de Tour de France te zien en daarna in het zwembad te duiken. Wat een leven! 

Op zondag volgde nog een rustig rondje uitbollen op de racefiets. Nog even genieten van de prachtige omgeving. Kortom, een super geslaagd trainingsweekend met alle ingrediënten compleet: goede sfeer, genieten, afzien, heerlijk sporten en veel kwark!

Wil je meer zien van ons MTB avontuur? Kijk dan op onze Instagrampagina. 

Foto's

Bekijk ook

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…
 
Janet 18e na sloopkoers in Groningen

Janet 18e na sloopkoers in Groningen

Zaterdag reden we de laatste wedstrijd voor het Zweden avontuur. In het hoge noorden werd het een sloopkoers met hoog tempo. Ook belofterijdster Muriël mocht meedoen.