Terug naar Nieuws

Een trainingsweekend vol witlof en modder

Gepubliceerd op:
Een trainingsweekend vol witlof en modder

Afgelopen weekend werkten de top- en beloftedivisie ploegen samen een trainingsweekend af in Wateren, bij het Drents Friesche wold. Een weekendje trainen tussen de schilderachtig paarse heide, je zou het bijna vakantie noemen! Op speciaal verzoek maakte Janet er een mooi verslagje van. 

Afgelopen weekend reisden we af naar Wateren voor 4 dagen trainingskamp. Vrijdag begonnen we met een verkenningsritje met onze sponsor Freddy Haak, waarbij Freddy als enige wist waar de plaatsnaambordjes waren… Een duidelijk tactisch voordeel in het gevecht om de bordjessprints. Gelukkig konden we hem een paar keer alsnog te vlug af zijn.

Zaterdag werden we vergezeld door de belofteploegen voor een 140 kilometer lange duurrit. Maar eerst werden we nog even op de foto gezet. In het ultrageheim hadden Daniëlle en Jessica aan een nieuw schaatspak gewerkt... Daarna stapten we op de fiets richting de Lemeleberg, die we natuurlijk wel van beide kanten op moesten sprinten. Het eerste sprintje werd een close finish tussen mij en Anne, waarbij zij de bergpunten pakte. De tweede keer was het Jessica die er met de winst vandoor ging, op de voet gevolgd door een man van middelbare leeftijd op een e-bike. Eenmaal terug stond de bbq voor ons klaar.

Zondag leek onze mtb rit nog in het water te vallen, maar het stopte net op tijd met regenen. Wel was het parcours 'redelijk nat'... Dat deerde Freddy niet en hij gooide de gashendel flink open. Gewoon achterop zitten en broez'n bleek het devies!  We kwamen na 2,5 uur onder de modder, maar voldaan terug. Als afsluiting van het kamp stond er op maandag nog een kort fietsritje en een bezoekje bij de fabriek van Haak op het programma. Ik vond het een top weekend! Heb echt genoten en heb zin in het schaatsseizoen met deze ploeg. 

Bekijk ook

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…
 
Janet 18e na sloopkoers in Groningen

Janet 18e na sloopkoers in Groningen

Zaterdag reden we de laatste wedstrijd voor het Zweden avontuur. In het hoge noorden werd het een sloopkoers met hoog tempo. Ook belofterijdster Muriël mocht meedoen.