Terug naar Nieuws

Een knallende cupfinale in Den Haag! En een korte terugblik door Janet

Gepubliceerd op:
Een knallende cupfinale in Den Haag! En een korte terugblik door Janet

Foto's: Instaschaats / Hidde Muije

Het einde van het schaatsseizoen begint al aardig in zicht te komen. Zaterdag sloten we namelijk het baanseizoen in Den Haag af. Helaas had Janet vorige week de leiding in het jongerenklassement door een positieve coronatest verloren. Janet was gelukkig weer hersteld en we stonden weer compleet aan de start. En stonden we aan de start met een missie: namelijk het witte pak terugwinnen!

 

De wedstrijd kwam rustig op gang. Maar toen eenmaal de eerste aanval was geplaatst, lag het tempo de gehele wedstrijd hoog. Ondanks het hoge tempo waren er rijdsters, waaronder de rijdsters van Ocre-Haak, die het toch aandurfde om in de aanval te gaan. Het leverde Jessica nog een mooie premie op tijdens een tussensprint. Ook Anne was veelvuldig mee in de aanval, naast dat ze Janet goed in de gaten hield voor het jongerenklassement.

Maar helaas mocht het niet baten. Geen enkele kopgroep kreeg meer dan 100 meter. En dus werd het een massasprint. Hierbij wist Jessica Janet goed te vinden en naar voren te af te leveren. Janet lag heel lang op de 3e plek, maar werd op de streep net voorbij gestoken. Een 4e plek voor Janet dus, dit was helaas niet voldoende om het eindklassement van het witte pak te winnen maar de 2e plek hierin werd wel veilig gesteld. Anne en Jessica hebben zich de gehele wedstrijd vol gegeven voor de strijd om het wit en eindigden uiteindelijk op plek 26 en 39. Muriël reed goed van voren aan hef begin van de wedstrijd, maar moest het strijdtoneel helaas vroegtijdig verlaten.

Terugblik baanseizoen

Dit was dan het baanseizoen 2021/2022. We hebben gestreden als team en zijn samen gegroeid. Maar voordat de focus naar natuurijs gaat, blikken we nog even terug. Voor Muriël bleek de overstap van de langebaan naar de marathon toch wat moeilijker, maar wel zijn we trots op Muriël dat ze elke week weer vol goede moed en enthousiasme aan de start stond. Anne bleek onze kopgroepvreter te zijn. Anne heeft veel mooie kopgroepen meegepakt en heeft dit seizoen maar liefst 4x een rondje voorsprong gepakt! Tijdens de vierdaagse beschikte Jessica over een snelle sprint voor het sprintklassement. Over alle tussensprints bleek maar één iemand sneller te zijn en dus belandde Jessica op de 2e plek op het podium! En dit was niet de enige 2e plek in een eindklassement. Janet was dit hele seizoen stabiel in resultaat, wat resulteerde in een 2e plek in het jongerenklassement en een 6e plek in het algemeen klassement.

Nu is het eerst tijd om nog even na te genieten van het baanseizoen, maar bij ons gaat de blik alweer snel op natuurijs. Over 1,5 week vertrekken wij namelijk naar Zweden om nog 5 wedstrijden op natuurijs te strijden!

Uitslag

Volg de wedstrijden live via schaatsen.nl/live en bij de NOS! 

 

Bekijk ook

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…
 
Janet 18e na sloopkoers in Groningen

Janet 18e na sloopkoers in Groningen

Zaterdag reden we de laatste wedstrijd voor het Zweden avontuur. In het hoge noorden werd het een sloopkoers met hoog tempo. Ook belofterijdster Muriël mocht meedoen.