Terug naar Nieuws

3x top 10 op de Weissensee

Gepubliceerd op:
3x top 10 op de Weissensee

Foto's: Erik Homan

Na een week met veel sneeuw werd ons geduld beloond. Op de valreep konden we alsnog 3 koersen rijden: het Open Nederlands Kampioenschap (80km), de Aart Koopmans Memorial (60km) en het sluitstuk: de Alternatieve Elfstedentocht. Voor beloftenrijdsters Muriël en Isa was het de allereerste keer op de Weissensee. Hoe het ons verliep lees je hier!

Open Nederlands Kampioenschap

De sneeuw was vakkundig weggeveegd dus om 7.30 konden we beginnen aan 80km strijd om de 🇳🇱 titel!
Ondanks aanvalspogingen werd het een massasprint van een uitgedund peloton, waarin Sandra en Jade op een 9e en 11e plek eindigden. Janet en Jessica finishten net in de top 20. Voor Muriël en Isa was het de eerste keer op de Weissensee. Muriël reed knap naar een 22e plaats en Isa werd 52e na een mooie wedstrijd.

 

Aart Koopmans Memorial

Vandaag stond de 60km lange Aart Koopmans Memorial op het programma. Meteen na de start zat het tempo er goed in, waardoor de achterdeur open stond. Isa was gevallen maar kon met een mooi groepje de wedstrijd verder rijden. Muriël zat netjes in het peloton en reed zelfs een keer in de aanval.
Halverwege ontstond de beslissende kopgroep in de met scheuren bezaaide verzorgingsstraat. Jade en Jessica waren net gevallen. Vooraan kon Janet met een klein groepje wegrijden, Sandra deed de deur op slot. Uiteindelijk reden 14 dames vooruit. Met een vlammende eindsprint eindigde Janet op een mooie 6e plaats.
In het peloton erachter wist Jessica nog met een andere rijdster te ontsnappen. Zij eindigde als 16e. Jade sprintte naar een 21 plek. Sandra eindigde door een valpartij als 43, Muriël reed in een groepje erachter naar een 46e plek. Isa finishte als 70e!
 
Alternatieve Elfstedentocht
Na 2 mooie wedstrijden startten we woensdag voor de grootste en langste van allemaal, de Alternatieve. Isa viel ongelukkig en reed een paar ronden op achterstand. Muriël probeerde 100 km lang weg te komen uit het peloton, haar inspanningen werden niet beloond. Maar na 180 km werden ze prachtig geklasseerd op een 42e plek. Janet en Sandra zaten voorin mee met de aanvallen en reden een actieve koers vanaf het startschot, terwijl Jessica en Jade hun pijlen bewaarden voor het slotstuk. Helaas kwam Jade hard ten val met 4 andere rijdsters en moest ze de wedstrijd staken. Een bittere pil! De andere 3 rijdsters zetten de koers voort. Er kwamen wat speldenprikken en kleine kopgroepjes maar uiteindelijk eindigde na 6.30 uur de wedstrijd in een massasprint van een uitgedund peloton. Hierin behaalde Sandra een prachtige 7e plaats. Jessica eindigde als 17e. Janet viel ongelukkig in de laatste ronde en finishte uiteindelijk als 27e.
 
 
Geniet nog even na met de prachtige foto's van Erik Homan:

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse Luleå

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…